Eierskifterapport™

Tilstandsrapport ved salg av bolig

Tilstandsrapport ved salg av bolig: Dersom du skal selge bolig bør du holde tunga rett i munnen. Markedet med  tilstandsrapporter og takstmenn er svært uoversiktlig. Mange ønsker å selge boligen sin med lite eller ingen feil. Med enkelte tilstandsrapporter kan takstmannen fjerne alt det dårlige fra rapporten og boligen fremstår som relativt perfekt i takstmannens rapport. I 70-80 prosent av tilstandsrapportene kan det gjøres og dessverre blir det gjort.

Det er ikke antall feil som avgjør prisen. Det er ingen som kjøper en perfekt bolig i Haugesund, dersom de jobber i Sandnes. Folk kjøper der de ønsker å bo, og da får det være med de feila som er opplyst om i tilstandsrapporten.

Selger du en bolig med feil og mangler, så er du ansvarlig for disse i fem år dersom de ikke er opplyst om i tilstandsrapporten. Er alle feil og mangler opplyst i tilstandsrapporten, så kan du sove trygt i de nest fem årene.

Eierskifterapport™

BMTFs Eierskifterapport™ er en tilstandsrapport som ikke er mulig å jukse med. En takstmann kan ikke fjerne bygningsdeler om de er dårlige. Dette er en ærlig rapport fordi den har et faglig rammeverk som takstmannen må forholde seg til. Man kan ikke jukse med en Eierskifterapport™

Mange eiendomsmeglere «bare anbefaler en takstmann» uavhengig om de kan levere  Eierskifterapport™ eller ei. Her kan du som boligselger sette ned foten – og ringe din egen byggekyndige takstmann for å bestille en Eierskifterapport™.

Takstmann Sandnes
Eierskifterapport
Verditakst
Skadetakst
Om Takstmenn

Hvordan bli takstmann?

Dersom du ønsker å bli takstmann og har erfaring fra byggebransjen kan du kontakte Mesterskolen. Etter endt utdanning kan du bli takstmann i BMTF.